کاهش آسیبهای اجتماعی نه در شعار بلکه می بایست در عمل تحقق یابد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از یاسوج، دکتر محمد ملکزاده از راهاندازی مرکز سلامت روان جامعه نگر در شهر یاسوج خبر داد و گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی نه در شعار بلکه می بایست در عمل تحقق یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد، اختلالات روانپزشکی و آسیبهای اجتماعی در حلقه بهم پیوسته با یکدیگر و با سایر شرایط و عوامل اجتماعی در ارتباط هستند.
دکتر محمد ملک زاده، از راهاندازی مرکز سلامت روان جامعه نگر در شهر یاسوج خبر داد و گفت: این مرکز با حمایت امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و فرمانداری در مرکز استان راهاندازی میشود.
همچنین مسعود نوری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: در جهت کاهش آسیبهای اجتماعي گروهی تشکیل و آسیبهای اجتماعی را شهرستان به شهرستان رصد میکنیم.
وی با بیان اینکه طرحهایی هم در این زمینه نوشتيم و به وزارت کشور ارسال کردیم، گفت: تاکنون ۱۰ میلیارد تومان با محوریت کارگروههای مختلف به بهزیستی ابلاغ شده است
وی با اشاره به عمق محرومیت در شهرستان مارگون گفت: مارگون نیازمند توجه بیشتر و نصب یکسری تجهیزات است.
نوری با اشاره به راهاندازی مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان ها گفت: تاکید می شود مرکز اورژانس اجتماعی در مادوان، بلهزار و شهرستان گچساران راهاندازی شود.
فرماندار بویراحمد هم بیان کرد: آسیبهای که چنین طرحهای دارند اینکه باری به دوش مردم است برداشته شود.
دکتر شهرام مهدوی مطلق، بیان کرد: آسیب های که این طرح ها دارند باری بر دوش استان ها می گذارند ترس ما این است که این طرح ها احساسی باشد و کمکی برای به نتیجه رسیدن آن نشود.
کارشناس ارشد برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: مرکز سلامت روان جامعه نگر واحدهایی در داخل جامعه در یک شهرستان و خارج از بیمارستان های روانپزشکی هستند که مسئول اصلی ارائه خدمات تخصصی سرپایی می باشند.
سید حبیب الله تقوی زاده، تصریح کرد: بسته های خدمتی که در این مجموعه عرضه می شوند راهنمای برای ارائه خدمات تخصصی برای بیماران دچار اختلالات روانپزشکی هستند.
وی گفت: هدف از طراحی و ارائه خدمات این بسته ها، ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات به بیماران شدید روانپزشکی و از این طریق ارتقای سلامت و کیفیت زندگی آنان و رضایت بیماران و خانواده آنان از خدمات می باشد.
تقوی زاده بسته های خدمات مرکز سلامت روان جامعه نگر را به شرح زیر اعلام کرد:
*خدمات مرکز روزانه
*مراقبت پس از ترخیص ( شامل ویزیت در منزل و پیگیری تلفنی )
*مراقبت مشارکتی خدمات بستری در بیمارستان های مرتبط با مرکز سلامت روان جامعه نگر ارائه می شود.
کارشناس ارشد برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، تاکید کرد: هم اکنون ۲۳ مرکز سلامت روان جامعه نگر در ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی به ارائه خدمات سلامت روان مشغول به کار می باشند.
تقوی زاده،مهمترین دستاوردهای این الگو را می توان به موارد زیر اشاره نمود:
*ارائه مداخلات همه جانبه در درمان و مدیریت اختلالات روانپزشکی
*ساختارمند نمودن خدمات حوزه سلامت روان
کاهش بار مراجعات به بخش بستری بیمارستان ها
*پیشگیری از عود مجدد در بیماران مبتلا به اختلالات شدید روانپزشکی
*کاهش ضریب اشغال تخت های روانپزشکی
*کاهش هزینه درمان توسط خانواده های بیماران و همچنین کاهش بار هزینه بیمارستان ها می باشند.